Stensland mener at barneministeren må kontakte reiseselskapene for å få til et samarbeid der man kan få på plass en bedre beredskap mot omsorgssvikt mot barn når familien er på chartertur.Han tror et slikt initiativ kan gi bransjen en nødvendig dytt, slik at terskelen senkes for at den selv tar affære, skriver .– Reiseselskapene bør nå ta et større ansvar. Og statsråden for norsk barnevern bør ta kontakt med dem om dette, mener Stensland, som sitter i Helsekomiteen på Stortinget.– Nordmenn og billig alkohol i Syden er gjerne en dårlig kombinasjon. Det er nok av eksempler på at barn – som ser fram til en etterlengtet ferie med foreldre – rammes av fyll. Det går ikke an å regulere hvordan folk lever sitt ferieliv, men det går an å få på plass noen rutiner slik at barnevern kan kobles inn, mener Høyrepolitikeren.En meningsmåling som MMI har utført for organisasjonen Av-og-til, viser at 16 prosent har sett nordmenn beruset sammen med barn på ferie i utlandet. I aldersgruppen 30-39 år har hver femte nordmann opplevd dette. (©NTB)