Ukrainas forsvarsminister mener at flyet ble skutt ned av en rakett som trolig kom fra russisk side av grensen, opplyser den ukrainske presidentens kontor mandag ettermiddag.Mannskap fra flyet har senere vært i kontakt med den militære ledelsen. Og det er ikke kommet opplysninger om at noen er drept, opplyses det.Tre fallskjermer ble observert på himmelen i området etter at flyet var meldt truffet nær Luhansk, ifølge opprørere.En talsmann for den ukrainske hæren opplyste til AFP at de hadde mistet kontakt med flyet av typen AN-26 kort tid før opprørere hevder å ha skutt ned flyet.Det pågår for tiden harde kamper mellom regjeringsstyrker og prorussiske separatister i området.Den 14. juni skjøt prorussiske opprørere ned et militært ukrainsk transportfly ved Slavjansk. Den gang ble 49 ukrainske soldater drept.