Mens Varner Gruppen tjente rekordhøye 1,3 milliarder kroner før skatt i fjor, endte 2013 i rødt for konkurrenten Voice Norge, skriver Finansavisen tirsdag.Konsernet, som eies av Olav Nils Sunde gjennom Gresvig Retail Group, står bak de landsdekkende kleskjedene Match, VIC og Boys of Europe.Adm. direktør Pål Rasmussen i Voice Norge forteller at Voice Norge rett og slett ikke har oppnådd salget som er nødvendig.– Vi har ikke truffet målgruppene våre godt nok med produktene og kjedekonseptene våre, sier han til Finansavisen.
Fallende trentFærre butikkerRasmussen mener selskapet er på riktig vei, og ser lyst på innværende år.
Moteselskapet, som tidligere var børsnotert, ble plukket opp av Sunde i 2003 og deretter tatt av børs.Siden rekordåret 2005 har resultatene imidlertid bare pekt nedover, og bare de siste tre årene har selskapet tapt 67 millioner kroner.Legger man til engangskostnadene selskapet fikk da de valgte å avvikle kleskjeden Voice of Europe, er tapet oppe i over 144 millioner kroner siden 2009.Siden 2013 har Rasmussen satt i gang en omfattende snu­operasjon.Blant annet har konsernet kvittet seg med en rekke ulønnsomme butikker, og erstattet disse med færre og større utsalgsteder.Totalt har antall butikker falt fra 300 til 212 siden 2010.– Vi fikk en betydelig bedring av driftsresultatet i 2012. Hittil i år har vi samlet sett og for hver enkelt kjede en god vekst på like butikker, som er høyere enn den generelle veksten i markedet, sier han videre til Finansavisen.