- Jeg har sagt det riktig mange ganger: Jeg er ikke kandidat.Danske Helle Thorning-Schmidt har prøvd, men ikke klart å stoppe spekulasjonene før EUs stats- og regjeringssjefer onsdag skal prøve å bli enige om hvem som tar over for Herman Van Rompuy som EU-president i desember.EU-sjefene har allerede nominert konservative Jean-Claude Juncker til ny leder i Kommisjonen, og luxembourgeren håper på EU-parlamentets støtte tirsdag. Dagen etter skal minst én sosialdemokrat bli en del av EUs nye lederkabal.- Avtalen ser ut til å være at Helle Thorning-Schmidt vil få presidentjobben og Federica Mogherini vil få posten som utenrikssjef, skriver ukeavisa  om den danske statsministeren og den italienske utenriksministeren.Men ikke alle spådommene er like klare.Ifølge nyhetsbyrået Ritzau ser mektige Angela Merkel fra Tyskland for seg en nordeuropeer som president. Men EU-lederne venter på en avklaring på hva Frankrike mener.