Republikanerne har flertall i Representantenes hus, og forslaget ble vedtatt med 225 mot 201 stemmer.Republikanernes flertallsleder i huset, John Boehner, sier søksmålet er ment å utfordre Obamas «forsøk på å lage sine egne lover».I søksmålet hevdes det at Obama gikk ut over sine myndigheter ved alene å utføre omfattende endringer gjennom helsereformen, kjent som Obamacare.– Vår frihet er truet. Vi kan ikke sitte stille og se på at presidenten river grunnloven i filler, sier republikaneren Tom Rice.Vedtaket er det hittil siste i en lang rekke med forsøk fra republikaneren på å undergrave Obamas helsereform.Representantenes hus har kommet med flere titalls vedtak om å tilbakekalle helseloven. Men alle vedtak er blitt blokkert av Senatet, der Demokratene har flertall.Striden viser hvor polarisert klimaet i Washington er, noen få måneder før mellomvalget i høst. I en kommentar til onsdagens vedtak ba Obama republikaneren om å slutte med å hate hele tiden.– Slutt å være sint hele tiden. Stopp, stopp, stopp kun å hate hele tiden, sa Obama under en tale i Kansas City. (©NTB)