– Smitte mellom menn som har sex med menn økte mest i løpet av 2013. Det virker jo nærmest som at noen ikke bryr seg om risiko i det hele tatt, sier Søreide til .Han vedgår samtidig at Oslo kommune ikke har klart å nå ordentlig nok ut til risikogruppene.– Oslo er episenteret for hiv og aids. Strategiene vi har hatt for å få mer testing og åpenhet rundt diagnosen, ønsker vi nå enda mer å tilpasse endringene på feltet og i samfunnet generelt. Derfor har vi nå etablert et nytt hiv- og aidsforum, slik at vi kommer tettere på lavterskeltilbudene. Da når vi bedre fram til risikogruppene, sier Søreide.Ifølge Helseutvalget for bedre homohelse er det en utfordring at så få av dem som kan bli smittet, faktisk tester seg.– Antakeligvis er det mer enn 50 prosent av menn som har sex med menn, som aldri har testet seg for hiv, sier seniorrådgiver Bera Ulstein Moseng.