Russland har fortsatt til gode å komme med en uttalelse angående oppholdstillatelsen til den 31 år gamle amerikaneren, som nå har vært på russisk jord ett år. Men myndighetene har ikke utelukket å forlenge Snowdens asylsøknad.Det vil i så fall være stikk i strid med USAs ønsker, som vil ha Snowden utlevert fordi den tidligere NSA-mannen forlot landet med store mengder topphemmelige etterretningsdokumenter.– Jeg ser ikke noe problem ved å forlenge det midlertidige asylet. Omstendighetene har ikke endret seg. Som før er Snowdens liv i fare, så migrasjonsmyndighetene har grunn til å forlenge hans status, sa Vladimir Volokh tidligere i måneden. Han leder kontoret som gir råd til myndighetene når det gjelder innvandring.Snowden har holdt seg i skjul det siste året, men vakte oppsikt da han deltok på en spørretime med Russlands president Vladimir Putin på statlig TV i april. Snowdens advokat er fremdeles bekymret for sikkerheten hans.– Hadde jeg kunne satt opp et møte med ham, så hadde jeg gjort det. Men det er fortsatt et sikkerhetsspørsmål, sier Anatolij Kutsjerena.Snowden har også søkt asyl i Brasil.