Naturvernforbundet har kritisert Statens vegvesen for å ha det organisasjonen mener er et altfor ukritisk forhold til bruken av sprøytemidler langs norske veier, og vil heller at de skal bruke kantklipper. Nå får de ønsket oppfylt, skriver Nationen.– Vi setter ut arbeidet med å holde veikantene åpne på anbud, og endret i fjor kontraktene som skal inngås. Det ble gjort i hele landet. I de gamle kontraktene var det lov å bruke sprøytemiddel under autovern, det er det ikke i de nye, sier Anders Sveen i Statens vegvesen.Per Erik Schulze i Naturvernforbundet er imponert over avgjørelsen.– Det er veldig spennende, og de skal ha kjempemye ros for dette. Det er omtrent akkurat det vi har håpet på, sier Schulze, som mener det er viktig at en så stor aktør som Statens vegvesen nå tar miljøhensyn i kontraktene sine.Det er bruken av glyfosat som Naturvernforbundet har vært kritiske til.– Glyfosat bør ikke brukes ukritisk, og bruken i Norge er for omfattende, sier Schulze.Det vil likevel ta noen år før veivesenet blir glyfosatfritt ettersom det flere steder i landet er kontrakter som ikke ennå er utløpt hvor slike miljøhensyn ikke er tatt. (©NTB)