Samlebåndet går i mathallen. Kasser på kasser med grønnkål, spisskål og hvitløk fra Hurum, te fra Lom og knutekål fra Eidsberg skal pakkes og sendes. Oslo Kooperativ har 777 medlemmer som kan bestille ferdige grønnsaksposer, og over 1000 Oslo-borgere står på venteliste for å bli medlem, skriver Aftenposten søndag.- Moteriktig, sunt, bærekraftig, etisk riktig - kortreist mat er et positivt ladet tema på mange måter. Det går rett inn i «tidsånden». Jeg tror vi kommer til å se mer og mer av denne typen tilbud av kortreist mat, sier Annechen Bugge, som forsker på nordmenns spisevaner for SIFO. - Stadig flere ønsker et råvarebasert kosthold, og forbrukerne legger vekt på å lage mat fra bunnen av. Mange vil gjerne kunne servere gulrøtter fra andelslandsbruket eller fra en lokal går, og vi produserer også maten i økende grad selv, sier Bugge videre til Aftenposten. Og skal vi tro Hanna Halpren, daglig leder på Restaurantakademien i Stockholm, er dette kun en del av en større global trend: - Vi vil tilbake til den gamle, gode verden, men på en moderne måte. Vi vil ikke tilbake til landet, men vi vil at landet skal komme til oss, sier hun. Neste uke vil Kooperativet ta opp nye 500 medlemmer - mange har ventet i nesten et år.