Advarer Oljefondet mot dyre eiendomskjøp

- Det vil alltid være en risiko for at en investor, også NBIM, kjøper eiendommer for dyrt, sier Oljefondets tidligere rådgiver, Colin Lizieri.

Fra Regent Street. (AP Photo/Sang Tan)
Politikk

I løpet av de siste tre årene har Oljefondet shoppet eiendom for 61,4 milliarder kroner. Den siste tiden har fondet handlet stort i USA og Europa - i løpet av to uker ble det shoppet for 7,8 milliarder kroner. Oljefondets tidligere rådgiver, Colin Lizieri, advarer mot å kjøpe for dyrt, skriver DN.- Det vil alltid være en risiko for at en investor, også NBIM, kjøper eiendommer for dyrt. Fondet har en ekstremt vanskelig jobb foran seg. Det er snakk om store beløp og et relativt lite team, sier Lizieri, som er eiendomsekspert og professor ved Cambridge, til DN.- Prisen i enkelte markeder OIjefondet sikter seg mot virker høye. Og investorer på utkikk etter en trygg havn trekker ned avkastningen, sier han.Eiendomsinvesteringer er fondets nye satsingsområde. Inntil fem prosent skal plasseres i eiendom.- Hittil har fondet kjøpt like eiendommer og i få byer som er drevet av det globale pengemarkedet. På den måtener det eksponert for en korreksjon i disse markedene, sier Lizieri til DN.

Nyheter
Næringsliv