Al Gore saksøker Al Jazeera

USAs tidligere visepresident Al Gore saksøker Al Jazeera og anklager TV-kanalen for å ha svindlet ham for millioner av dollar.

Al Gore
Politikk

Al Jazeera kjøpte i fjor Current TV, som ble startet opp av Gore og forretningspartneren Joel Hyatt i 2005.Satellittkanalen nådde rundt 40 millioner amerikanske husstander, men hadde bare drøyt 40.000 seere daglig da den ble solgt.Al Jazeera skulle betale drøyt 3 milliarder kroner for kanalen og håpet at kjøpet skulle gi dem innpass hos amerikanske TV-seere.Ifølge Gore har de aldri gjort skikkelig opp for seg, og sammen med Hyatt går han nå derfor rettens vei for å få pengene de mener å ha til gode.– Al Jazeera ønsker å gi seg selv en rabatt på innkjøpsprisen som ble avtalt for nesten to år siden. Vi ber nå retten om å pålegge Al Jazeera America å betale det de skylder til Currents tidligere eiere, sier advokaten til Gore og Hyatt, David Boies. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv