Ap taper og Frp vinner på fersk måling

Fremskrittspartiet går mest fram på TV 2s gallup for august. Arbeiderpartiet er målingens taper.

Politikk

Siv Jensen og hennes parti får 12,6 prosent på augustmålingen. Det er riktignok smått i forhold til Arbeiderpartiets 33,7 prosent, men trenden er sterkt oppadgående for Jensen & Co. Frp går fram 2,6 prosentpoeng på målingen, mens Ap taper hele 3,9 prosentpoeng av oppslutningen på en meget sterk måling i juli.Høyre får en oppslutning på 26,6 prosent, etter en tilbakegang på 1 prosentpoeng.Både Miljøpartiet De Grønne og SV er over sperregrensen, med henholdsvis 4 prosent (+0,6 prosentpoeng) og 4,1 (+0,8 prosentpoeng). Sammen med Senterpartiet på 4,9 prosent (-0,1 prosentpoeng) klarer de likevel ikke å fravriste dagens flertallskonstellasjon makten i Stortinget.Venstre (5 prosent, -0,2 prosentpoeng) og Kristelig Folkeparti (6,2 prosent, +1,6 prosentpoeng) får henholdsvis ti og åtte mandater, og hadde dermed sikret minst mulig flertall sammen med Høyre og Frps 67 mandater (45+22 mandater). (©NTB)