Beslaglagte penger brukt til kleskjøp til flyktninger

I fjor beslagla Politiets sikkerhetstjeneste (PST) 400.000 kroner fra organisasjonen Al Furqan Relief. PST fryktet at pengene skulle gå til terrorfinansiering. Nå har PST brukt pengene til å kjøpe klær til syriske flyktninger.

PST i Nydalen i Oslo. Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix.
Politikk
Al Furqan Relief er fortsatt under etterforskning for terrorfinansiering, menneskehandel og rekruttering av mindreårige til krigshandlinger i utlandet, skriver.Men i samarbeid med organisasjonen har PST sikret seg at det beslaglagte beløpet går til klær til syriske flyktninger.– Vanligvis går beslag til statskassen, men nå har vi fått til en løsning som vi synes er grei, sier seniorrådgiver Martin Bernsen i PST.Pengene er blitt brukt på innkjøp av barne- og mammaklær og til ammeutstyr, skriver avisen.– PST overfører betalingen direkte til butikken hvor vi kjøper varene. Emballasje og transport til Tyrkia blir også dekket. Det viktigste er at pengene går til det som var meningen, humanitær hjelp, sier lederen i Al Furquan Relief.Det var hjemme hos ham at de 400.000 kronene ble beslaglagt i fjor.Hans advokat, Ragnhild Torgersen, sier hun er glad for løsningen med PST.– Pengene er gått til det som de skulle, de blir ikke bare stående på en konto i Norge, sier hun. (©NTB)