– At Russland gjennomfører slike tiltak viser hvor viktig det er at vi står sammen med allierte og partnere i vår reaksjon på Russlands destabilisering av Ukraina. Jeg er enig med EU som fremstiller det slik at tiltakene er tydelig politisk motivert, sier utenriksminister Børge Brende.Russland kunngjorde torsdag at landet vil stanse import av frukt, grønnsaker, kjøtt, fisk og melkeprodukter fra EU-landene, USA, Canada, Australia og Norge.Brende sier regjeringen tar de russiske tiltakene alvorlig, men legger til at det er for tidlig å fastslå hvilke konsekvenser de kan få for norske bedrifter.– Vi gjennomgår nå tiltakene sammen med EU og andre berørte, og vi vil sammen vurdere hvordan vi best kan håndtere dette, sier utenriksministeren.EU innførte fra 1. august nye og strengere tiltak mot Russland som en reaksjon på landets vedvarende ulovlige anneksjon av Krim og destabilisering av Ukraina.– Regjeringen tar, som tidligere varslet, sikte på å slutte opp om de nye EU-tiltakene etter konsultasjoner med Stortinget, sier Brende. (©NTB)