Britisk politi ransaker huset til Cliff Richard

Britisk politi ransaket torsdag en eiendom som tilhører popnestoren Cliff Richard (73), angivelig i forbindelse med anklager om sexovergrep.

Politikk

Britisk politi ransaket torsdag en eiendom som tilhører popnestoren Cliff Richard (73), etter anklager om overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet.En talsmann for politiet opplyser torsdag ettermiddag at ingen personer er pågrepet i saken, og at Cliff Richard selv ikke var til stede på eiendommen i Berkshire under razziaen, melder BBC .Ifølge avisen Daily Mailer Richard for tiden på ferie i Portugal. Avisen skriver også at politiet tok med seg en rekke gjenstander fra huset for nærmere undersøkelse.– En ransakingsordre ble utstedt etter at politiet fikk inn en anmeldelse om en hendelse av seksuell karakter som går tilbake til 1980-tallet og som skal ha involvert en gutt som da var under 16 år, sier polititalsmannen.Talsmannen opplyser videre at denne saken ikke har tilknytning til den såkalte Operation Yewtree, den store opprullingen av anklager om seksualforbrytelser og overgrep mot barn som nå er under etterforskning og som har involvert en rekke britiske mediekjendiser som Jimmy Savile og andre. (©NTB)