Clinton tar oppgjør med Obamas utenrikspolitikk

Hillary Clinton kritiserer president Barack Obama for ikke å ha intervenert i borgerkrigen i Syria.

Politikk

USAs tidligere førstedame og utenriksminister, som regnes som en mulig presidentkandidat for demokratene i 2016, mener det var en stor tabbe av Obama å ikke væpne de mer moderate og sekulære kreftene blant syriske opprørere i en tidlig fase av krigen.– Dette etterlot et stort vakuum som jihadistene nå har fylt, sier Clinton i et intervju med tidsskriftet The Atlantic .Clinton var selv utenriksminister da opprøret mot Syrias president Bashar al-Assad startet våren 2011 og gikk først av i fjor.Obama avviser indirekte kritikken fra sin tidligere utenriksminister i et intervju med New York Times.– Forestillingen om at ting ville ha vært annerledes dersom vi væpnet opprørerne, har alltid vært ren fantasi, sier han.Obama viser til at den sekulære opposisjonen mot Assad uansett ville ha vært lett match for Assads veltrente styrker, som støttes av Russland, Iran og Hizbollah.– Selv nå finner vi det vanskelig å finne, trene og væpne sekulære, syriske opprørere, sier Obama.