Dalai Lama besøker Norge igjen

Dalai Lama har takket ja til å delta på den Internasjonale Studentfestivalen i Trondheim (ISFiT) i februar.

Tibet's exiled spiritual leader the Dalai Lama arrives for a public lecture in Vienna May 25, 2012. The Dalai Lama arrived fort a private visit to Austria. REUTERS/Leonhard Foeger (AUSTRIA - Tags: POLITICS) LEONHARD FOEGER
Politikk

– Dalai Lama er selve personifikasjonen av verdiene til ISFiT – dialog på tvers av landegrenser og religionsmotsetninger, og som løsning i stedet for vold, sier festivalsjef Marius Jones.Det vekket stor debatt da regjeringen valgte å ikke møte Dalai Lama da han sist besøkte Norge i mai. Lederen for Tibets eksilregjering Lobsang Sangay er blant dem som kritiserte avgjørelsen.Venstre-leder Trine Skei Grande inviterte Dalai Lama til festivalen, som han også besøkte i 1994, skriver Aftenposten. Hun er glad for at han har takket ja.– Så utrolig tøft! Det er veldig hyggelig at han prioriterer Norge så høyt. Og det er ekstra hyggelig at jeg fikk æren av å overlevere invitasjonen, sier hun til avisen.Festivalen arrangeres annethvert år og samler over 450 studenter fra mange land.Dalai Lama er den fremste åndelige lederen i den største av de tibetanskbuddhistiske retningene. Alle Dalai Lamaer er ifølge tibetansk buddhisme inkarnasjoner av bodhisattvaen Chenresi. (©NTB)