Denne eiendomsmegleren vokser fort

Proaktiv Eiendomsmegling har blitt tiende største meglerkjede på under ett år.

Schweigårdsvei 3, Bergen. Foto gjengitt med tillatelse fra Proaktiv Eiendomsmegling.
Politikk

– Vi mener at bankmegling prioriterer volum på bekostning av kvalitet, og at bankens interesse for lånekunder prioriteres på bekostning av kundens interesser. På tross av at vi ofte er dyrere enn bankmeglere, skal kunden sitte igjen med mer til slutt, sier daglig leder Vibeke Stavenes i Proaktiv Eiendomsmegling til DN. Hun er en av gründerne bak den største nylanseringen innen eiendomsmegling siden 2004.Det var ifjor høst at Stavenes og hennes forretningspartner Kenneth Aadland i Bergen, sammen med Aktiv-kontorene på Romerike og i Trøndelag, brøt ut av Aktiv-kjeden og etablerte Proaktiv-kjeden.– Vi valgte å tre ut av Aktiv-kjeden da Eika Alliansen fusjonerte dens to meglerkjeder Aktiv Eiendomsmegling og Terra Eiendomsmegling til en kjede, sier hun videre. Fallende marginerStyreleder Leif J. Laugen i bransjeorganisasjonen Eiendom Norge sier at driftsmarginene for eiendomsmegling har gått ned.– Vi ser at meglerkjedenes overskudd har vært avtagende det siste året. Dette fremkommer av fjorårstallene, og den samme tendensen fortsatte inn i første kvartal. Finanstilsynets tall bekrefter også denne utviklingen, sier han til DN.