Duket for mer statlig støtte i Kina

Lav inflasjon gir den kinesiske regjeringen mer handlingsrom for støtte-tiltak.

Kinas leder Xi Jinping Foto: AP Photo/Ed Jones, Pool
Politikk

Kinas inflasjon holder seg lavere enn regjeringens målsetning, hvilket betyr at regjeringen fortsatt vil rom for kvantitative lettelser, skriver Bloomberg søndag.Inflasjonstallene for juli burde eliminere enhver bekymring regjeringen og investorene har hatt om økt inflasjon som følge av den økonomiske veksten, uttaler en økonom i Goldman Sachs til Bloomberg, og fortsetter:Den fallende trenden illustrert i tallene vil gi rom for å opprettholde en relativt støttende politikk i nær fremtid.Også representanter fra Royal Bank of Scotland er støttende til at kommunistpartiet har mer handlingsrom i tiden fremover.Mens forbrukerinflasjonen kom inn på 2,3 prosent i juli, mot ventet 2-2,6 prosent, var deflasjonstallet for produksjonsprisene på 1,1, mot ventet 0,9 prosent.