Egypt vil angripe IS-styrkene

Landets president ønsker å etablere en arabisk versjon av Nato.

REUTERS/Egyptian Presidency/Handout
Politikk

Egypts tidligere utenriksminister, Mohammed Al-Orabi, uttaler at Egypts president, Abdel Fattah al-Sisi, ønsker å koordinere med andre arabiske land om å sende militære styrker for å konfrontere IS  i løpet av den kommende perioden, skriver Iraqinews søndag morgen.Uttalelsen kom da Sisi etterspurte, under et utvidet møte mellom Sisi og egyptiskemedier i Kairo lørdag, å danne en "arabisk allianse" for å møte trusselen fra ISIL.- IS utgjør en reell og ikke en illusorisk trussel som enkelte tror. Denne trusselen krever dannelse av en arabisk NATO, uttalte presidenten, ifølge nettavisen.Orabi uttalte videre at "Sisi vil gripe inn raskt for å møte enhver aggresjon som vises mot andre gulf-land, så fort noe truer deres sikkerhet".Sisi var, før han ble president, landets tidligere forsvarsminister.Det egyptiske militæret er ifølge denne nettsiden verdens 13. største, kun slått av Israel i regionen.