Ekornes: - Vi har skutt oss selv i foten

Konsernsjef sier Ekornes har kommet med altfor få nyvinninger de siste årene

Sofagruppe fra Ekornes. Øystein Klakegg/Ekornes
Politikk

– Vi har skutt oss selv i foten med å lansere altfor lite nyheter. Noe fornyelse har det vært, men for lite. Det holder ikke bare med å endre sømmen eller stoffet. Det gjelder å lage helt nye produkter, sier konsernsjef Nils Fredrik Drabløs i Ekornes til DN. To år etter å ha gått ut i pensjon gjør han comeback som Ekornes-sjef, og ønsker gjerne hente tilbake innovasjonsflyten i selskapet. – Vi har ikke lansert noe vesentlig nytt siden 2008/2009 og det er altfor lang tid. Nå har vi gjort noe med det og mange nyheter vil bli lansert i høst. Kanskje litt for mange på en gang. Og da snakker vi om nyvinninger, sier Drabløs til DN. Det er nesten 20 år siden møbelprodusenten har gått så dårlig, og konsernsjefen er nådeløs mot egen bedrift.Ekornes gikk på en smell i flere markeder i første halvår. Verst er utviklingen i Mellom-Europa, spesielt i Tyskland, hvor omsetningen så langt i år er ned med 15 prosent.– Jeg blir 70 år i år, og det er jo galskap av meg å ha denne stillingen, sier Drabløs avslutningsvis.