En av fire mener terroralarmen skapte unødvendig frykt

En firedel mener at myndighetenes åpenhet rundt terrortrusselen mot Norge bidro til å skape unødig frykt, ifølge en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI.

Soldat utenfor Stortinget - Foto: Scanpix
Politikk

853 nordmenn er spurt i undersøkelsen, som er gjennomført på oppdrag fra Nettavisen etter at myndighetene senket trusselnivået.De som ble mest skremt er i aldersgruppen 18-39 år, hvor 58 prosent har svart at åpenheten førte til frykt.87 prosent av mennene og 81 prosent av kvinnene sier at de ikke endret reiseplanene sine på grunn av terrortrusselen.– Dette passer med det inntrykket vi fikk under aksjonen. Som vi har sagt tidligere viser dette at publikum har tatt truslene med fatning, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård til avisen.Justisdepartementet opplyser at de ikke har anledning til å kommentere undersøkelsen fredag. (©NTB)