«En diplomatisk dverg»

Israel beklager at en talsmann for israelsk UD kalte Brasil «en diplomatisk dverg».

Foto: Scanpix
Politikk

Talsmannen Yigal Palmor kom med utfallet i forrige måned, etter at Brasil hadde kritisert Israel for overdreven maktbruk mot palestinerne på Gazastripen og kalte hjem sin ambassadør fra Tel Aviv.Brasils president Dilma Rousseff kommenterte Palmors uttalelse og sa at «ord, som dem talsmannen kom med, kan til tider skape et svært dårlig klima».Israels president Reuven Rivlin ringte mandag Rousseff for å beklage Palmors kommentar og forsikret henne om at israelere flest ikke deler talsmannens syn på Brasil som en «diplomatisk dverg».Brasil er Latin-Amerikas største stat og er med sine over 200 millioner innbyggere også verdens femte største land, både målt i folketall og areal. (©NTB)