Erdogan til kvinnelig journalist: – Kjenn din plass!

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan kalte en kvinnelig journalist for en «skamløs kvinne» for sin opptreden i en TV-debatt.

Tyrkias statsminister Recep Tayyip Erdogan. AP Photo
Politikk

Erdogan, som stiller som presidentkandidat i søndagens valg i Tyrkia, reagerte på at en kvinnelig The Economist-journalist spurte opposisjonsleder Kemal Kiliçdaroglu om hvorvidt muslimske samfunn var i stand til å utfordre sine myndigheter, da hun deltok i en TV-debatt.Under et valgkampstevne i byen Malatya fredag, skjelte han ut journalisten uten å nevne henne med navn.– Hun er en militant i forkledning som journalist, en skamløs kvinne. Kjenn din plass! Du fikk en penn og du skriver i en avis – og du fornærmer et samfunn som er 99 prosent muslimsk, raste presidentkandidaten.60-åringen, som er ventet å vinne en komfortabel seier i søndagens valg, har også tidligere fått kritikk for sitt og AKP-partiets kvinnesyn. I forrige måned uttalte visestatsminister Bülent Arinc at kvinner ikke burde le offentlig. (©NTB)

Nyheter
Politikk