EU vil væpne irakiske kurdere

EU-landene kan sende våpen til kurdiske styrker i Irak, og medlemslandene skal selv avgjøre hva og hvor mye de skal bidra med.

kurdistan, irak, soldat
Politikk

Det har EUs utenriksministre blitt enige om.Det er opp til medlemslandenes egen kapasitet og lovverk å avgjøre hva de skal bidra med, heter det i en uttalelse fra EU.Unionens utenriksministre samlet seg fredag i Brussel for å diskutere krisen i Irak.– Nesten alle ministrene er enige om at Europa må følge opp ansvaret i Irak, sa den tyske utenriksministeren Frank-Walter Steinmeier etter møtet.– Ingen beslutninger om Irak er gratis eller uten risiko. Men det bør ikke hindre oss i å handle, sa Steinmeier.Frankrike har allerede levert våpen til irak-kurdiske styrker, og Storbritannia har besluttet å gjøre det samme. Danmark har, i likhet med Norge, besluttet å sende transportfly til Nord-Irak. (©NTB)