– Bombegruppa fra politiet i Oslo var framme ved boligen kvart på ett i natt. Bomben er nå desarmert, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt i Telemark politidistrikt til NTB.Politiet evakuerte nesten 100 personer fra boligene rundt leiligheten der bomben ble funnet. Disse fikk ved totiden natt til torsdag klarsignal til å flytte tilbake hjemmene sine. De fleste hadde fått tilhold hos venner, kjente og familie, og noen oppholdt seg på kommunehuset i Siljan etter at kommunen opprettet et evakueringssenter der.Bombegruppen fra Oslo søkte gjennom resten av huset og området rundt med bombehund etter at bomben var desarmert, men fant ikke noe mer sprengstoff. Litt før klokken to natt til torsdag ble søket avsluttet uten ytterligere funn.Den hjemmelagede bomben vil bli fraktet til Oslo og destruert der av bombegruppa.De pågrepne er et samboerpar på 23 og 33 år som beskrives av politiet som kriminelle. De sitter nå i arresten i Skien.– Vi har foreløpig ikke kunnet gjennomføre et formelt avhør av de to pågrepne, sier Aaltvedt. De to skal ikke ha vært særlig samarbeidsvillige, og noe avhør vil derfor tidligst bli gjennomført på dagtid torsdag.Politiet beslagla også noe narkotika på stedet i forbindelse med pågripelsen.Bomben, som besto av rundt 1 kilo TNT med lunte, ble funnet i 22-tiden onsdag da politiet oppsøkte boligen for å pågripe en av de to i forbindelse med en annen sak. Aaltvedt ønsker ikke å si noe om hvilken sak dette gjaldt, men pågripelsen skjedde etter henvendelse fra Vestfold politidistrikt.