Flere har tillit til Aps skolepolitikk enn til Høyres

Tilliten til Arbeiderpartiets skolepolitikk er større enn tilliten til Høyres skolepolitikk, ifølge en spørreundersøkelse som Ap har bestilt fra Ipsos MMI.

Trond Giske - Foto: Scanpix
Politikk

Ifølge undersøkelsen mener 30,4 prosent av dem som mener skole er den viktigste saken for deres partivalg, at Ap har de beste løsningene for skolen. 28,2 prosent mener Høyre er best, skriver Dagbladet.– Ap er skolepartiet, og det skal vi være, sier leder av Stortingets utdanningskomité, Trond Giske (Ap).Han mener Ap gjennom valgkampen i fjor klarte å få fram partiets skolepolitikk og vise forskjellene mellom Ap og Høyre. Aps skolepolitikk ble usynlig i de åtte årene med rødgrønn regjeringsmakt fordi Sosialistisk Venstreparti styrte Kunnskapsdepartementet, mener Giske.Høyres skolepolitiske talskvinne Kristin Vinje avviser at Ap har tatt over som det fremste skolepartiet.– At Ap er det beste skolepartiet, er jeg veldig uenig i. Høyre har scoret best over lang tid. For Høyre har skole vært en av de viktigste sakene i mange år, derfor scorer vi høyt. Det er bra at Ap får troverdighet på skolepolitikk igjen, men Høyre har den beste skolepolitikken. Det er bare å vise til hva Oslo-skolen har fått til, sier Vinje.En Ipsos MMI-måling for Dagbladet i fjor høst viste at 32,8 prosent mente Høyre var best på saker som gjelder skole, høyere utdanning og forskning, mens 24,2 prosent svarte Ap. (©NTB)