Frp-ere vil ha tydelig stempel på statsbudsjettet

Stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen (Frp) krever et tydelig Frp-stempel når regjeringen om to uker skal snekre det første statsbudsjettet fra grunnen av.

Jan Arild Ellingsen (FrP). Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.
Politikk

– Handlingsregelen gir rom for å bruke 4 prosent av avkastningen av oljefondet. Jeg forventer at Siv og regjeringen bruker dette handlingsrommet, sier Ellingsen til Dagbladet.Fremskrittspartiets leder og finansminister Siv Jensen er godt i gang med å forberede statsbudsjettet. Ifølge avisen er flere sentrale Frp-politikere enige med Ellingsen i at oljepengebruken på det nye budsjettet bør komme opp mot 4 prosent. Ellingsen forklarer hvorfor det er viktig å øke oljepengebruken.– I fjor viste vi alle som spådde at landet ville gå til grunne med Frp i regjering, at vi kunne styre økonomien. I år må vi våge å bruke penger for å vise Frp-politikk. Stortinget har sagt at det er forsvarlig å bruke 4 prosent av avkastningen av oljefondet. Dette fribordet, mellom 2,8 prosent og 4 prosent, betyr mange milliarder. Dette er året for å vise fram Frps økonomiske politikk, og vise at vi kan bruke oljepengene smart. Hvis vi ikke skal gjøre det i år, vet jeg ikke når vi skal gjøre det, sier Ellingsen.Regjeringen holder 27. og 28. august sin siste store budsjettkonferanse der statsbudsjettet i all hovedsak blir banket gjennom. Regjeringen må imidlertid få med seg Kristelig Folkeparti og Venstre for å få budsjettet gjennom i Stortinget. (©NTB)