Frp mest frem på partimåling

Fremskrittspartiet går mest fram med 2,2 prosentpoeng til 15 prosent på en måling som Norfakta har utført for Nationen og Klassekampen.

Politikk

Frps oppslutning er dermed den høyeste partiet har hatt på Norfaktas målinger siden mars i år, da partiet fikk 15,5 prosent.Regjeringspartneren Høyre faller mest på målingen, ned 1,7 prosentpoeng til 24,6 prosent. Arbeiderpartiet er med en oppslutning på 36 prosent fortsatt størst i landet, men må tåle en nedgang på 0,8 prosentpoeng siden forrige måling i juli.Regjeringens støttepartier Venstre og Kristelig Folkeparti faller med henholdsvis 0,7 prosentpoeng og 0,2 prosentpoeng til 4,5 prosent og 4,9 prosent.I den rødgrønne leiren er det fremgang. Sosialistisk Venstreparti går fram 1,2 prosentpoeng til 3,9 prosent. Senterpartiet er fram 0,6 prosentpoeng til 5,7 prosent.Miljøpartiet De Grønne får 3,5 prosent på målingen, ned 0,2 prosentpoeng fra forrige måned, mens Rødt går fram 0,1 prosentpoeng til 1,2 prosent. Kategorien andre partier får 0,7 prosent, ned 0,5 prosentpoeng.Valgforsker Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen tror Frps fremgang på målingen kan skyldes partiets profilering i en rekke store saker i sommer. Han trekker også fram Gaza-konflikten som en vinnersak for Frp.Målingens feilmargin er på inntil 3,1 prosent.

Nyheter
Næringsliv