Frykter regjeringen vil øke elbil-avgiftene

NAF frykter at regjeringen allerede i kommende statsbudsjett vil kutte avgiftsfordelene på grønne biler.

Foto: Unplugged Performance
Politikk

NAF-direktør Stig Skjøstad advarer om at markedet for elbiler i Norge kan rase sammen dersom de økonomiske fordelene ved å velge elbiler forsvinner, skriver Aftenposten.– Regjeringen må sørge for at man ikke trekker ut kontakten av elbilmarkedet for tidlig. De økonomiske insentivene bør beholdes i alle fall fram til 2020, mener han.Elbiler er i dag fritatt for både engangsavgift og merverdiavgift, kan kjøre i kollektivfeltet og har en årsavgift på bare 420 kroner.I juli i år viser tall fra Opplysningskontoret for veitrafikken at det rullet over 32.000 elbiler på norske veier, noe som er mer enn en dobling siden juli i fjor.I klimaforliket som alle partiene på Stortinget unntatt Frp ble enige om i 2012, forplikter de seg til å ikke fjerne avgiftsfordelene for elbiler før i 2017, eller når antallet overstiger 50.000.Statssekretær Jørgen Næsje (Frp) i Finansdepartementet opplyser til avisen at spørsmålet om hvordan føringene fra klimaforliket skal følges opp ikke er vurdert ennå. (©NTB)

Nyheter
Politikk