Gjemte Alibaba-milliardærer avsløres

Flere personer vil kunne sitte igjen med titalls milliarder kroner etter børsnoteringen av Ebay-konkurrenten.

Politikk

Simon Xie er medgründer og nest største eier i Alipay, en tjeneste som ligner Paypal og som utgjør en del av det gigantiske Alibaba.Han er blant flere som kommer til å kunne hente inn store milliardbeløp på børsnoteringen av Alibaba-konsernet som ventes denne høsten, skriver Bloomberg torsdag.Xie, som fortsatt bare er 44 år, eier nemlig 9,7 prosent av morselskapet til Alipay, som verdsettes til 25 milliarder dollar. Det betyr at kan sitte igjen med en lommebok på 2,4 milliarder dollar, eller nærmere 15 milliarder norske kroner om ikke så lenge.Grunnleggeren av Alibaba, Jack Ma, sitter samtidig på hele 49 prosent av Alipay. Ifølge Bloomberg Billioners Index er Ma verdsatt til 12,6 milliarder dollar, tilsvarende 77,5 milliarder kroner.Også neststyreleder Joseph Tsai har trolig nok penger til fest med overnevnte når noteringen er over. Ifølge Bloomberg har han nemlig en formue på hele 4,8 milliarder dollar, eller rundt 30 milliarder kroner.Alibaba-suksessen virker utvilsomt til å ha skapt nye utfordrere til personer på den mye omtalte Fortune-listen over de rikeste menneskene i verden.Den toppes av mexikaneren Carlos Slim og Bill Gates, som hver seg sitter på rundt 80 milliarder dollar.