Hareide: - Tidenes røykesluttpakke til Jensen

KrF-leder Knut Arild Hareide skapte jubel i salen da han hevdet finansminister Siv Jensen har innvilget seg tidenes røykesluttpakke med endringen i taxfreekvotene.

Politikk

– Det er ikke alt jeg forstår med regjeringens politikk. Jeg skjønner at Siv Jensen har sluttet å røyke, men jeg skjønner ikke hvorfor regjeringen ville bruke 90 millioner kroner på å gjøre tobakk til vin i taxfree-butikkene, sa Hareide til unison latter og jubel i salen i Arendal rådhus, der høstens første partilederdebatt ble avholdt under Arendalsuka torsdag.– Vi snakker om tidenes røykesluttpakke, harselerte Hareide videre. Demper kontantstøtte-krav I et annet utspill er KrF-lederen villig til å droppe kravet om utvidet kontantstøtte for å sikre to barnehageopptak i året i budsjettforhandlingene.– Vi har ikke lagt bort kravet, men vi er nødt til å gjøre tydelige prioriteringer når vi vet at det blir et stramt budsjett, sier Hareide til NRK.Regjeringsplattformen slår fast at partiene skal bevare kontantstøtten og utvide ordningen til å inkludere toåringer, noe KrF er en sterk tilhenger av.Men nå slår partilederen fast at barnefamiliers fleksibilitet, i form av to årlige barnehageopptak, er viktigere enn en utvidelse av kontantstøtten. Hareide tror dermed at kontantstøtteløftet i regjeringsplattformen kan komme til å vike for flere barnehageopptak under budsjettforhandlingene til høsten. (©NTB)