Hun skal endre på arbeidstider

Karen Helene Ulltveit-Moe skal lede arbeidstidsutvalget som fredag utnevnes i statsråd.

Ulltveit-Moe_Karen_Helene.jpg
Politikk

– Det handler om å skape attraktive arbeidsplasser, og arbeidstidsregulering har ganske mye med det å gjøre. For de aller fleste er tid en knapp faktor, og ens muligheter til å fordele tiden mellom jobb og fritid er derfor veldig viktig, sier Ulltveit-Moe, økonom ved UiO, til DN. I utvalget sammen med henne finner man blant professor Steinar Holden og partner Ingeborg Moen Borgerud.Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) sier utvalget skal beskrive dagens arbeidstidsbestemmelser, hva som vil være fremtidens behov, og gi anbefalinger for å møte problemene.– Dagens arbeidsmiljølov fungerer svært dårlig for dem som er utenfor arbeidslivet, men godt for dem som er inne i det, sier Eriksson til DN.Eriksson sier arbeidsmiljøloven må bli et springbrett for dem som faller utenfor. Han anslår at man i 2025 vil trenge 90.000 flere faglærte inn i arbeids-livet.