Iraks kurdere får våpen fra myndighetene

De kurdiske selvstyrte styrkene i Nord-Irak har overraskende fått tilbrakt våpen fra landets myndigheter i kampen mot jihadistene fra ISIL.

irak
Politikk

Det militære samarbeidet kom høyst uventet på USA, sier en anonym tjenestemann til Reuters om flyet med ammunisjon som landet i den kurdiske provinshovedstaden Arbil fredag.– Vi har sett et uventet samarbeid mellom Arbil og Bagdad i kampen mot ISIL. Ikke bare i form av samtaler, men av faktisk støtte, sier tjenestemannen.Også Obama-administrasjonen jobber med irakiske myndigheter for å sikre at kurdiske forespørsler om ressurser, deriblant våpen, blir møtt «så fort som mulig», heter det fra Det hvite hus.Samme kveld sa visepresident Joe Biden av USA vil støtte Irak i kampen mot ISIL, men understreket at landet må jobbe hardere for å forme ny regjering.Irak fikk ny nasjonalforsamling 30. april, men har ikke klart å bli enige om hvem som skal lede landet videre. Statsminister Nuri al-Maliki har sittet i to perioder, har fått kritikk for utelukkende være opptatt av å sikre sin egen makt.(©NTB)