– Rundt 100.000 kristne er tvunget på flukt med ingenting annet enn klærne de går i. Mange flykter til den kurdistanske regionen til fots, sier den kaldeisk-katolske patriarken Louis Sako.Ifølge en kaldeisk-katolsk erkebiskop har byene Quaraqosh, Tal Kayf, Bartella og Karamlesh blitt tatt over av ISIL i løpet av natten.
– Grip inn
– Det er en katastrofe, en tragisk situasjon. Vi ber FNs sikkerhetsråd om umiddelbart å gripe inn. Titusenvis av vettskremte mennesker blir tvunget på flukt i dette øyeblikk. Det kan ikke beskrives, sier den kaldeisk-katolske erkebiskopen i byene Kirkuk og Sulaimaniyah, Joseph Thomas.Byen Quaraqosh er en kristen by mellom Mosul, som er under de sunnimuslimske ekstremistenes kontroll, og den kurdiskkontrollerte byen Arbil.Islamistene skal ha kommet inn i byen Tal Kayf rundt midnatt, og tatt kontroll over byen uten å møte motstand. Byen huser en stor kristen og sjiamuslimsk befolkning.