Israel støttes av flere Arab-land

Mens Israel opplever mindre støtte fra USA og Europa, øker støtten blant flere land i Midtøsten.

Mann holder Israels flagg - Foto: AP
Politikk

- Det eksisterer en "felles interesse" blant nasjoner som ennå ikke er allierte, men som har "felles motstandere," sier Martin Indyk, tidligere amerikansk forhandler i Midtøsten, til Bloomberg, og fortsetter:- Når de nå ser at USA er mindre engasjert enn de var før, er det naturlig at de ser mer på hverandre - stille, under bordet - for å finne en måte å hjelpe hverandre. For mens populariteten til Israel faller stadig mer i USA og Europa, finner landet stadig mer støtte blant land som Saudi-Arabia, Egypt og Emiratene. Egypt, som leder fredsforhandlingen mellom Israel og Palestinerne, ledes av en tidligere forsvarsminister som har ledet en aksjon mot tilhengere av Hamas. Samtidig er Emiratene mot politisk islam, mens kongen i Saudi-Arabia ikke har ytret noen kritikk overfor Israel etter deres aksjoner på Gaza-stripen. Ifølge en israelsk representant har landet vært i betydelig mer kontakt med andre islam-fiendtlige naboer de siste ukene.