Kan miste konsesjoner i Irak

Oljeselskaper som har bedt sine ansatte rømme landet som følge av urolighetene, kan risikere å miste sine konsesjoner.

Politikk

– De internasjonale må enten komme tilbake, eller være forberedt på å miste konsesjonene sine. Hvis de internasjonale fortsetter å holde seg unna, vil det ganske enkelt gi mer business for lokale selskaper, sier administrerende direktør Danny Dougramachi i Federal Group, et iraksk selskap basert i Erbil ifølge DN, og fortsetter:– Lokale tjenesteselskaper har allerede rykket inn for å fylle skoene til de internasjonale som har dratt. Ifølge Dougramachi er situasjonen i Irak et storm i et vannglass, og hysteri skapt av sosiale medier og internasjonale medier. Dougramachi mener de internasjonale selskapene overdramatiserer situasjonen, og at Erbil med sine 1,5 millioner innbyggere ikke er mer utrygg enn den har vært.Han tror de fleste internasjonale er tilbake «innen to uker».– Jeg hadde vært engstelig hvis jeg hadde hatt økonomiske interesser i det området nå, sier samtidig Nils A. Butenschøn, Midtøsten-ekspert og professor ved Universitetet i Oslo, til DN.