Kvinne smuglet kokain i puppene

Spansk politi har pågrepet en 43 år gammel kvinne fra Venezuela, som forsøkte å smugle 1,7 kilo kokain skjult i to brystimplantater.

kloft_pupper_jobb.jpg
Politikk

Kvinnen kom til Madrid med et fly fra Colombias hovedstad Bogota og hevdet å være turist. Politiet fattet imidlertid mistanke og tok henne til side for en grundigere undersøkelse.I kvinnens bagasje fant de ingenting, men da hun ble kroppsvisitert ble det funnet «visse uregelmessigheter og deformasjoner i begge brystene», opplyser spansk politi.Kvinnen forsto at løpet var kjørt og tilsto at hun hadde sydd inn implantater med kokain. Deretter bar det rett til sykehus, hvor implantatene ble fjernet. De viste seg å inneholde 1,7 kilo kokain.Selv om smuglingsforsøket var noe uvanlig, er det ikke første gang at spansk politi har stanset en smugler med narkotika skjult i brystimplantater.I 2012 stanset de en kvinne fra Panama som kom med fly fra Bogota til Barcelona. Hun hadde skjult 1,4 kilo kokain i puppene, og inngrepet var så ferskt at hun fortsatt hadde blodige bandasjer.Spansk politi har opprettet en spesialenhet for å følge ekstra nøye med på passasjerer som ankommer fra kjente narkotikaland som Colombia.Bare ved flyplassen i Madrid har dette hittil i år resultert i funn av 500 kilo kokain, 6 kilo heroin og 189 arrestasjoner. (©NTB)