Lærerne stiller tøffe krav

Å fjerne kravet om 7,5-timers bunden arbeidstid på skolen holder ikke, ifølge lærerne.

skole, skolestart, utdanning
Politikk

Å fjerne kravet om 7,5-timers bunden arbeidstid på skolen holder ikke, ifølge fylkesledere i Utdanningsforbundet. De stiller flere krav til arbeidsgiverorganisasjonen KS, skriver DN.- 7,5-timers-kravet må vekk, men det i seg selv holder ikke. Det må være en avtale som gir lærerne en god ramme i hverdagen og som sikrer oss en minstetid til for- og etterarbeid, sier Lene Hammergren Stensli, fylkesleder i Utdanningsforbundet i Akershus, til avisen.Torsdag er det duket for nytt fellesmøte mellom lærerorganisasjonene og KS hos Riksmeglingsmannen. KS er i konflikt med alle lærerorganisasjonene.- Mange er blitt så gjennomprovosert. Skal vi kunne bli enige må de legge bort en del av sine krav, men også retorikken, sier Thomas Nordgård leder for Utdanningsforbundet i Troms.- Å ønske økt styringsrett til ledelsen er et forslag som oser av mistillit. Det viser at KS tenker gammeldags. Vi er enige i at samarbeid er viktig, men da er god ledelse mye viktigere enn styringsrett, sier Nordgård til DN.