Lærerstreik med full effekt fra mandag

Alt tyder på at lærerstreiken vil slå inn med full effekt fra mandag.

skole, skolestart, utdanning
Politikk

Siste maratonrunde hos Riksmekleren kollapset, og tusenvis av elever og foreldre må belage seg på uvanlige dager til uken.Stemningen hos partene var noe matt fredag etter at den intense meklingsrunden over fire dager brøt sammen kvelden før. Ingen nye møter er avtalt, men det finnes andre kanaler for kontakt. Utdanningsforbundet finpusser planene for å møte ros og ris når 5.500 lærer ved 132 skoler snur den vanlige skoledagen opp ned.– Etter en slik utladning er det ikke unaturlig at partene jobber hver for seg, sier forhandlingsleder i KS, Per Kristian Sundnes, til NTB. Han oppfatter ikke situasjonen slik at det er KS' tur til å legge ytterligere forslag på bordet.Kan fortsatt avverges– Begge parter har kommet med det de har. Det kan se ut som om vi går mot bred skolestart mandag med 5.500 lærere i streik. Men det er fortsatt mulig å avverge at tusenvis av elever og foreldre blir rammet, sier Sundnes.Han synes påstanden fra Utdanningsforbundet om at KS ikke skjønner alvoret og ikke har beveget seg, faller på sin egen urimelighet.Utdanningsforbundets leder Ragnhild Lied sier at grunnlaget for en avtale ikke var der kvelden før og at streiken dermed går sin gang.– Vi prøvde og prøvde, men kom ingen vei, sier forbundslederen.Arbeidskonflikten startet forsiktig midt i sommerferien med 36 streikende lærere ved en skole i Bergen. Så ble det mer alvor 11. august, da 5.500 lærere med gule vester og streikemateriell ble sendt til skoleporten og ut på stands.