Liberia får forsøksmedisin mot ebola

USA har sagt ja til en forespørsel fra Liberia, som ønsker å teste ut en ny og eksperimentell medisin mot den dødelige virussykdommen ebola.

REUTERS/Samaritan's Purse/Handout via Reuters
Politikk

Legemiddelet er utviklet av det amerikanske selskapet Tekmira Pharmaceutical, som i forrige måned fikk grønt lys fra amerikanske myndigheter til å teste det ut på mennesker.Ebola har de siste ukene kostet over 1.000 menneskeliv i de vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone, Guinea og Nigeria, og mange av ofrene er helsearbeidere.Liberias president Ellen Johnson Sirleaf rettet før helgen en innstendig bønn til sin amerikanske kollega Barack Obama og ba om å få tilgang til det nye legemiddelet.Mandag ga amerikanske myndigheter grønt lys til dette, og prøvedoser er nå på vei til Monrovia.Lederen for Verdens helseorganisasjon (WHO), Margaret Chan, har samtidig åpnet for at det nye og eksperimentelle legemiddelet skal kunne testes ut på leger som er smittet av ebola i Liberia. (©NTB)