Listhaug fortsetter prisjakten

Dagligvarekjedene avviser ansvaret for økte matvarepriser og peker på leverandørene. Neste uke er det deres tur til å møte landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp).

Sylvi Listhaug. Foto: Scanpix
Politikk

– Jeg vil finne ut hvorfor vi har fått en prisøkning som er langt høyere enn det den burde være og fortsetter jakten neste uke, sier Listhaug til NTB.Fredag satte hun seg ned for å drøfte situasjonen med de største dagligvarekjedene, minus ICA som valgte å droppe hele møtet.– Vi har fått bekreftet at jordbruksoppgjøret har lite med saken å gjøre. I stedet pekes det på at næringsmiddelindustrien, leverandørene, har økt sine priser. Jeg har bedt om en liste over dem som har økt prisene mest og som jeg bør kalle inn på mitt kontor for å få en forklaring, sier hun.Statsråden mener både dagligvarekjedene og leverandørene har sin del av ansvaret for at prisene steg med 3,2 prosent fra juni til juli, den største prisøkningen på en enkeltmåned siden 1982. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv