Minst 50 mennesker er meldt drept i løpet av onsdag.I hovedstaden Bagdad ble minst 47 mennesker drept da tre bilbomber gikk av på markeder i sjiamuslimske områder.Mosul har vært under de ytterliggående islamistenes kontroll siden juni, men enheter fra hæren og deres kurdiske allierte har stadig gjennomført nålestikksoperasjoner med store tapstall.Opplysningene fra kampområdet er sprikende og mangelfulle, men tapstallene synes å være stigende. De døde blir inntil videre stuet sammen i et provisorisk fengsel som de sunnimuslimske opprørerne fikk bygd, men som senere ble bombet av fly fra luftforsvaret.Tidligere på dagen opplyste det irakiske forsvaret at de hadde drept rundt 60 soldater fra ISIL i et luftangrep mot byen.– Minst 300 innbyggere i Mosul, som er blitt tatt til fange av ISIL, klarte å rømme fra fengselet etter luftangrepet, heter det i en uttalelse fra det irakiske forsvaret. (©NTB