Mye regn i sør og vest fra mandag

Mandag ventes lokalt mye nedbør på Vest- og Sørlandet. Det er sendt ut flomvarsel for Agder og Rogaland.

Foto: Ole Aasheim / NTB scanpix
Politikk

Fra mandag ettermiddag ventes mellom 60 og 90 millimeter nedbør på 24 timer i Rogaland.– Mye av nedbøren kan komme på relativt kort tid i Rogaland. Store nedbørmengder ventes også i de kommende dagene. På kysten ventes det mandag og fram til tirsdag kveld sørlig sterk kuling, ifølge Meteorologisk institutt. Det ventes også fra mandag kveld 30 til 60 millimeter regn på 24 timer i Hordaland. I Agder og østafjells sør for Mjøsa kommer det trolig mellom 20 og 30 millimeter nedbør på 12 timer mandag.Norges Vassdrags- og energidirektorat (NVE) har sendt ut flomvarselmed gult nivå som gjelder fra mandag for Rogaland, Vest-Agder og Aust-Agder.Gult nivå innebærer at det kan forekomme store flomskader og problemer lokalt.Restene av den tropiske orkanen Bertha traff den sørlige delen av landet og ga store nedbørsmengder fra natt til mandag. (©NTB)