– Vi kommer ikke til å gjette hva Russland tenker, men vi kan se hva Russland gjør på bakken, og det er av stor bekymring. Russland har plassert rundt 20.000 kampklare soldater ved Ukrainas østlige grense, sier NATOs talskvinne Oana Lungescu i en uttalelse.
Farlig situasjonUkrainske soldater drept
– Russlands siste militære opptrapping bidrar til ytterligere eskalering av situasjonen og undergraver arbeidet med å finne en diplomatisk løsning på krisen. Dette er en farlig situasjon, sier hun videre.I en uttalelse fra NATO heter det at forsvarsalliansen er bekymret for at russiske myndigheter kan hevde at de går inn i Øst-Ukraina på et humanitært eller fredsbevarende grunnlag.Den polske statsministeren Donald Tusk sa onsdag at risikoen for at russiske styrker skal foreta en direkte intervensjon i Ukraina, har økt de siste dagene.Onsdag opplyste den ukrainske hæren at 18 soldater fra de ukrainske regjeringsstyrkene har blitt drept i voldelige sammenstøt med prorussiske opprørere i Øst-Ukraina det siste døgnet.– I løpet av de siste 24 timene har 18 tjenestemenn blitt drept og 54 såret, sier talsmann Andrij Lysenko for det nasjonale sikkerhets- og forsvarsrådet i Kiev. (©NTB)