NHO krever klarhet om korrupsjonslovgivning

Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) krever klarere retningslinjer fra myndighetene på hvordan norsk korrupsjonslovgivning skal tolkes.

Politikk

NHO mottar stadig vekk henvendelser fra bedrifter som lurer på hvordan de skal tolke norsk korrupsjonslovgivning, ifølge avdelingsdirektør for næringsjust i NHO, Ingebjørg Harto. NHO klarer ikke å gi klart svar og mener myndighetene må komme på banen.– Vi mener at man fra myndighetshold må gi sterkere føringer på hva som er innenfor og utenfor, sier hun til Dagens Næringsliv.NHO sendte i oktober i fjor brev til Justis- og beredskapsdepartementet for å be om evaluering av korrupsjonsloven. NHO ba også om tydeligere retningslinjer for hvordan bedrifter skal opptre. Harto opplyser at NHO ennå ikke har fått svar fra departementet.– Vi oppfatter det som taushet fra Justisdepartementet, sier Harto.Justisminister Anders Anundsen (Frp) hadde onsdag ikke anledning til å kommentere saken. Hans kommunikasjonsrådgiver Andreas Skjøld-Lorange viser til at departementet holdt et møte med NHO om innholdet i brevet i vår. Departementet opplyser at det ikke ønsker å gi noen vurdering av NHOs innspill nå, men legger til at myndighetene er «innstilt på å fortsette dialogen». (©NTB)