Vakthavende meteorolog Bjart Eriksen ved Meteorologisk institutt venter at grumseværet begynner så smått på fredag:– Over hele Sør-Norge får vi ustabile luftmasser inn fredag med ettermiddagsbyger, hovedsakelig i innlandet. Det blir noe nedbør i Troms og Finnmark, mens Nordland ser ut til å slippe billig unna.Lørdag tipper han mange vil velger å holde seg inne:– I hvert fall i Sør-Norge, der blir det skikkelig møkkavær. Det kommer inn et lavtrykk med en nedbørssone som gir veldig våte og vindfulle forhold. Først treffer det sørvestlandet, så blir det skikkelig vått på Sørlandet, og deretter blir det regnskyll også østafjells. Vind opp mot kuling langs kysten. Nord-Norge derimot får stort sett opphold og perioder med sol, sier han til NTB.Med vind, overskyet og nedbør vil temperaturene i sør falle rundt fire grader, mens det holder seg stabilt i nord.