Norge har blitt bedt om å hjelpe USA i Irak

Regjeringen bekrefter at den har mottatt forespørsel fra USA om å hjelpe med humanitær og militær hjelp i Irak.

irak
Politikk

Norge er ett av flere land som har mottatt forespørsel fra USA, bekrefter Forsvarsdepartementets pressevakt overfor VG.Statsministerens kontor bekrefter det samme, men legger til at det er for tidlig å si noe om hvordan Norge stiller seg til forespørselen.– Vi bekrefter henvendelsen, men vil i kveld ikke si hvordan vi konkluderer, sa statssekretær Sigbjørn Aanes (H) ved Statsministerens kontor torsdag kveld.Han viser til at saken må fremlegges i Stortinget først.Statsminister Erna Solberg (H) bekreftet på partilederdebatten i Arendal torsdag kveld at regjeringen har fått en anmodning fra USA.– Den dreier seg om humanitært og militært område. Det eneste aktuelle for Norge å bidra med, er humanitært. Vi er klare over at det er en humanitær krise. Regjeringen går inn for å se på hva vi kan bidra med av militært utstyr, som kan brukes til å levere humanitært utstyr, sier Solberg. (©NTB)