Nye amerikanske luftangrep i Irak

USA gjennomførte minst fire nye luftangrep i Nord-Irak lørdag kveld.

Jagerfly av typen F-16 - Foto: AP
Politikk

Det opplyser det amerikanske militæret. Flere pansrede kjøretøyer som tilhører opprørsgruppen Den islamske staten (IS), som tidligere kalte seg ISIL, skal ha blitt rammet i angrepene.– Amerikanske kampfly og fjernstyrte luftfartøy angrep en av to pansrede personellkjøretøyer som skjøt mot sivile yezidier, heter det i en uttalelse fra den amerikanske sentralkommandoen.Flere titusen mennesker har flyktet ut i fjellene utenfor Sinjar etter at IS erobret byen. Mange av flyktningene bekjenner seg til yezidismen, en lokal religion med røtter som strekker seg flere tusen år tilbake. Der er også kristne blant flyktningene i Sinjar-fjellene.Ifølge lokale kilder har de islamske ekstremistene i IS truet med å drepe flere hundre yezidi-familier hvis de ikke konverterer til islam. USAs president Barack Obama har iverksatt luftangrepene i Nord-Irak delvis for å avverge et folkemord på yezidiene. (©NTB)