Nytt Apple-kit skaper tvil om personvern

Apple skal være på frierferd til sykehusene.

Apple logo. AP Photo/Paul Sakuma
Politikk

Når teknologiselskapet lanserer HealthKit i september vil helse- og fitnessappene dine snakke sammen. Og, dersom Apple får til det de ønsker vil dette være starten på en “revolusjon innen helsevesenet”.Apple skal være i dialog med ledende sykehus i USA. Cleveland Clinic sier de eksperimenterer med dette og gir feedback til Apple som allerede har samarbeid med aktører som Nike og Mayo Clinic.I likhet med en rekke andre teknologiske nyvinninger gnisser Apples ambisjoner mot hensynet til personvern. I dag lagres ikke data fra apparater og software til medisinsk bruk sentralt. Når Apple nå ønsker å samle alle disse dataene på ett sted slik at konsumenter og helsevesenet får lettere tilgang til disse dataene er det duket for nok en debatt om sikkerhet og personvern.